Telenet Oostende ergert zich aan pesterijen van Okapi Aalstar

© BELGA
Redactie KW

De dopingcontrole binnen het kader van Medisch Verantwoord Sporten van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap verliep zaterdagavond na Okapi Aalstar-Oostende niet rimpelloos. Oostende stelde vooraf een inbraak in zijn kleedkamer in het Forum van Aalst vast.

Na de nederlaag in de vierde match van de finalereeks Oostende-Okapi Aalstar was er dopingcontrole. De verantwoordelijken onder leiding van dokter Hans Cooman konden het voorziene dopinglokaal niet gebruiken omdat de verlichting er niet functioneerde. Daarop wees Okapi de kleine kleedkamer van Oostende aan als locatie voor de dopingcontrole. De Oostendse spelers en staf schrokken zich een hoedje dat de controleurs aan een tafel in hun kleedkamer zaten wanneer ze na het laatste fluitsignaal binnenstapten. “Waardevolle voorwerpen en portefeuilles bevinden zich in die gesloten kleedkamer. Het is toch niet toegestaan dat derden zonder onze toestemming onze kleedkamer tijdens de wedstrijd openen”, klink het.

Topsport onwaardig

“Zo’n pesterijen na de match zijn gewoon flauw. Alsof Okapi in heel het Forum geen andere dopingzaaltje vond dan onze kleedkamer. Heel professioneel van hen”, reageert Gunther Vanpraet van BC Oostende ironisch. “Dit is gewoon topsport onwaardig”, voegt hij grommend eraan toe.

Uiteindelijk had de dopingcontrole plaats in een van de ruimtes met openbare toiletten, op amper enkele decimeters van de kantines. In die openbare toiletten werden naar verluidt niet alle voorwaarden vervuld waaraan een dopingcontrole moet beantwoorden.

Politie en een veiligheidsagent hielden bij de wachtende basketters wel een oogje in het zeil. Voor Oostende moesten Serron, Salumu en Ponitka plassen. Bij Okapi Aalstar leverden Raivio, Vanlangenhove en Dreesen een plasje af. Vanlangenhove en Dreesen, die zaterdag geen seconde speelden, konden dat vlot doen. Bij Salumu en Serron, die hevig gezweet hadden tijdens de match, duurde het veel langer.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier