Telenet Oostende boekt knappe zege tegen Franse nummer twee

© VDB
Redactie KW

Met een negenpunten-zege tegen Pau-Lacq-Orthez, de nummer twee van de Franse competitie, heeft BC Oostende zichzelf woensdagavond mooie perspectieven bij elkaar gebasket. Al gaven de Zeekapiteins de kans op een ruimere winst in de heenmatch in de slotminuut nog uit handen.

Een vroege technische fout van coach Barthecky kostte de Fransen vier punten. Djordjevic benutte de vrijworp en vlamde uit de extra aanval een driepunter in het mandje. Katic vulde aan tot 13-5. Bommen van Newbill en Gillet dikten het verschil tot 25-12 aan. Kesteloot en Katic telden toen wel al twee fouten. Het verschil tussen beide teams stak hem in het openingskwart vooral in de efficiëntie aan veldkorven: 73,3 tegenover 41,2 procent.

In minder dan drie minuten gomden Cooper en Mipoka-Likamba bijna integraal de 31-17-achterstand uit. De 32-29-tussenstand dwong Gjergja tot een time-out, waarna Cavaliere meteen tot 32-32 driepunterde. Nadat Djordjevic en Kuridza Oostende naar 41-32 stuurden, puurde Okobo uit een opzettelijke fout van Newbill vijf punten. De score van het tweede kwart (29-17) vormde een spiegel van de stand in het openingskwart (17-29). Aan de rust (46-46) was alles te herbeginnen.

Alles nog mogelijk

Na de rust (46-46) brachten Mipoka en Koffi de bezoekers 50-54 voorop. Djordjevic, Gillet en Kesteloot namen die voorsprong snel af en ze beukten energiek door tot 70-62. Op 3’49” van het einde kriebelde Boukichou de tienpuntengrens: 88-78. Na twee vrijworpen van Djordjevic, een bom van Mwema en een korf van Kesteloot bedroeg het verschil opnieuw 14 punten: 95-81. Nog 54 seconden op de klok. Twee Franse vrijworpen en een bom van Cooper na onhandig balverlies van Mwema gaven de bezoekers een belangrijke 0-5-eindsprint.

Woensdag 22 februari is bij de terugmatch in de Pyreneeën nog alles mogelijk. Beide teams maken kans op een ticket voor de kwartfinales van de FIBA Europe Cup.

(PR – Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier