Talentvolle lichting BBC Koksijde zwaait uit met de titel

Dit is de kampioenenfoto van de U21 van BBC Koksijde. Bovenaan van links naar rechts: coach Dirk Goens, Lukas Degraeuwe, Ewout Chys, kapitein Jan Van Damme, Jorne Bendels, Sander Claes, Arthur Vancauwenberghe, ploegafgevaardigde Filip Claes en Louis Dekien. Onderaan van links naar rechts: Lemmy Paelinck, Wouter Vandamme, Clovis Bruynooghe, Olivier Verhaeghe, Thibaut De Jonghe en Tijl Goens. Jules Deltombe ontbreekt op de foto.
Redactie KW

De Koksijdse basketbaljeugd beleeft dit seizoen leuke tijden. De jongens van de U21 werden voor de vierde opeenvolgende keer kampioen. Kapitein en spelverdeler Jan Van Damme legt het succes van deze lichting uit. Al heeft hij ook nieuws in petto over de viervoudige kampioenenploeg. “Volgend seizoen komt er geen jeugdploeg van de U21 meer aan bod.”

“We vormen één hechte groep van dezelfde leeftijdscategorie, aangevuld met een aantal jongeren die ons ook al heel goed kennen”, legt student Jan uit. “We hebben een kern uit het jaar 1997, aangevuld met jongeren van ’96 en ’95. We spelen dan ook al heel lang samen zoals je kunt vaststellen. Elk jaar spelen we voor de titel. Dat is ons al drie opeenvolgende keren gelukt. Dit seizoen kenden we een aantal interessante wedstrijden. Maar het lag in de lijn der verwachtingen dat we ook dit jaar voor de eerste plaats zouden strijden. In de heenronde kenden we weinig problemen met onze tegenstanders. In de terugronde stelden we wel vast dat onze tegenstanders zich niet zomaar zouden gewonnen geven. De matchen tegen BC Oostende bijvoorbeeld zijn altijd thrillers van formaat. Niet goed voor hartlijders, hoor! Veertien dagen geleden moesten we in het hol van de leeuw voor de titel gaan strijden. Het werd een bijzonder boeiende wedstrijd waarbij beide ploegen aan mekaar gewaagd waren. De Oostendse jongeren legden ons het vuur aan de schenen, maar we hielden het hoofd koel en wonnen. We waren heel blij dat we een nieuwe titel aan ons palmares konden toevoegen, maar er was wel geen wauw-gevoel onder de spelers. Gewoon omdat het niet onze eerste titel was.”

“Ik kan zelfs al meer zeggen: dit was onze laatste titel. Dit was het laatste jaar van de U21. Volgend seizoen komt er geen jeugdploeg van de U21 meer aan bod. De meesten verhuizen naar de eerste of tweede ploeg bij de heren. Ikzelf heb dit seizoen ook al van eerste provinciale mogen proeven. Volgend seizoen wordt dat een gans jaar bij de heren van eerste provinciale. We hopen alvast op een rustiger seizoen dan dit jaar. De B-ploeg doet er intussen alles aan om de promotie naar tweede provinciale te bewerkstelligen via testwedstrijden. En dit met alleen maar spelers die uit de Koksijdse jeugdrangen komen”, besluit de kapitein.

(Dirk Sennesael)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier