Sublieme cijfers van Emma Meesseman volstaat net niet voor winst van Belgian Cats

Emma Meesseman. (Foto Bart)
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De nationale damesploeg basketbal verloor woensdagavond haar eerste EK-kwalificatiewedstrijd met 76-71 van Wit-Rusland.

De Belgische dames moeten het op hun weg naar het Europees kampioenschap in 2017 in de groepsfase opnemen tegen Wit-Rusland en Polen. Woensdagavond stond de eerste poulewedstrijd in Minsk op het programma. De Ieperse bondscoach had voor deze match een ruime delegatie West-Vlamingen opgetrommeld: Emma Meesseman, Kim Mestdagh, Hanne Mestdagh, Serena-Lynn Geldof en Kyara Linskens.

Minder derde quarter

De Wit-Russissche dames werden vorig seizoen nog vierde op het EK, zodat de Belgen wisten dat ze voor een loodzware opdracht stonden. Toch deden de Cats lange tijd goed mee. Na het eerste quarter leidde de thuisploeg met 26-22, maar naar de rust toe kon de ploeg van de Ieperse bondscoach die kloof verkleinen tot twee eenheden: 38-36. Een minder derde quarter (23-16) deed de Cats uiteindelijk de das om. Ze konden het laatste quarter wel nog winnen (15-19), maar dat volstond niet meer voor winst: 76-71.

31 punten

Bondscoach Philip Mestdagh had vooraf aangekondigd dat zijn ploeg niet afhankelijk mocht zijn van Meesseman, maar de Ieperse sterspeelster van Spartak Moskou nam toch de uitblinkersrol op zich. Ze scoorde maar liefst 31 punten én plukte ook nog eens 17 rebounds. Julie Vanloo uit Oostende scoorde vijftien punten en Kim Mestdagh zeven. Ook Kyara Linskens en Serena-Lynn Geldof kwamen in actie, Hanne Mestdagh niet.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier