Stevige nederlaag voor BC Oostende tegen Gravelines

© a-Belga

In de halve finale van het tornooi van het Franse Le Portel leed BC Oostende een 88-64-nederlaag tegen Gravelines.

Oostende opende het duel goed (6-10) maar keek na het eerste kwart tegen een 20-16-achterstand aan. Halverwege de match hielden beide teams elkaar goed in evenwicht: 36-35.

Gravelines opende het derde kwart stevig (50-43) en beukte naar een beslissende 65-49-kloof. In de vijf slotminuten van de wedstrijd overschreden de Noord-Fransen de twintigpuntengrens: van 72-55 naar 88-64. Gravelines miste nog Serron. Bij Oostende ontbraken Salumu en Mwema.

Fieler (11 punten, 3 rebounds, 3 assists) haalde de beste computerevaluatie bij de Oostendenaars. Kesteloot, terug van het EK, speelde negentien minuten mee. Hij was goed voor 2 punten, 2 rebounds en 1 assist.