Sterke Emma Meesseman bezorgt Spartak Moskou zege in Slovakije

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Emma Meesseman heeft donderdag een groot aandeel gehad in de zege van haar club Spartak Moskou op de derde speeldag van de groepsfase van de Eurocup basketbal voor vrouwenteams.

Spartak ging in groep A met 68-70 winnen op het veld van het Slovaakse Piestanske Cajky. Meesseman werd topscorer met 24 punten en maakte de laatste vier punten van haar team (één tweepunter en twee vrijworpen). Ze speelde 34:39, pakte ook dertien rebounds en gaf vier assists. Dankzij de zege is Moskou met twee overwinningen en één nederlaag tweede in de groep, na het Turkse Besiktas.

In groep D bleek het Zweedse Lulea BBK niet opgewassen tegen het Turkse Istanbul Universitesi (77-86). Bij de thuisploeg – die voor de tweede keer verloor in de groep – was Julie Vanloo in bijna 25 minuten goed voor tien punten.

In groep H – de groep van Belfius Namen Capitale – won het Franse Angers met 53-70 bij het Hongaarse Györ. Bij de bezoekers kwam Sophie Hendrickx niet in actie. Later donderdag – de partij start pas om 23u30 – komt Namen nog in actie op het veld van het Portugese Sportiva Azores Airlines. Eerder in deze Eurocup verloor Namen van Angers (88-84) en won het van Györ (80-74). De Portugezen klopten Györ (67-76) en Angers (73-69).

De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de achtste finales.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier