Stan Naudts loodst BM Waregem voorbij Melco Ieper

Stan Naudts. (Foto EL)

Bent Merkschoenen Waregem blijft ook na elf speeldagen ongeslagen aan de leiding. Tegen Melco Ieper hield het de volle buit thuis. Het werd 80-64 in een volle sporthal De Treffer.

Ieper begon het best aan de wedstrijd, 4-7. Waregem was offensief onmondig en slaagde erin om amper zes punten te maken in de eerste periode, 6-17. Via Guillemyn zette het nog voor de rust de scheve situatie recht, 29-30. Meteen na de rust zette Thomas Foucart de thuisploeg voor het eerst op voorsprong met vijf punten op rij, 34-33. Met twaalf punten in de derde periode bezorgde uitblinker Stan Naudts samen met Thomas Foucart (11 punten in Q3) Waregem de beslissende kloof, 57-45 na 30 minuten spelen. In de slotperiode bezorgde hij met nog eens twee bommen BM een maximale voorsprong van 17 punten (72-55). Enkel zijn broer Robbe Naudts kon in de slotfase nog wat weerwerk bieden voor Melco. Eindstand 80-64. Verdiende zege voor Waregem dat ongeslagen en afgetekend aan de leiding blijft in de Top Division Men 1.

Quarterstanden: 6-17/29-30/57-45/80-64

Waregem: De Lepeleire, Vanderhaegen, Samaey 6, Van Hulle 8, S. Naudts 18, Guillemyn 14, Foucart 15, Dhondt 6, Steinbach 9, Bruyneel, Van Vooren 4.

Ieper: Benoot 10, Mestdagh 4, Devacht 6, Luyten 10, R. Naudts 16, Deceuninck 3, Heinle 11, Schepens 4, Chiwuzie.