Sportief manager BCO: “Larsen was een toptalent op wereldvlak”

Philippe Debaere is erg geschrokken van het nieuws en leeft mee met de familie van Larsen. © VDB
Redactie KW

Sportief manager Philip Debaere van BC Oostende reageert onthutst op het nieuws over het plotse overlijden van Charleroi-speler Magnus Larsen.

“Toen ik het nieuws vernam, was ik in shock. We leefden allemaal naar deze eerste halve finale toe en dan hoor je dat een speler plots gestorven is. Je springt een halve meter van je stoel en je weet echt niet hoe je je hierin moet gedragen. Hoe moet je zoiets vatten?”, reageert sportief manager Philip Debaere.

“Larsen was een toptalent op wereldvlak, de NBA volgde hem, hij was pas 21 en had nog een heel leven voor zich. Indien hij blessurevrij mocht blijven, wenkte een prachtige carrière voor hem.”

“Al de rest verbleekt bij dit overlijden”

“Mijn gedachten gaan nu eerst naar de ouders van Larsen die pas in ons land waren aangekomen en deze wedstrijd zouden bijwonen. Natuurlijk denk ik ook aan zijn ploegmaats die dagelijks met hem werkten en leefden. Het familiale drama is groter dan de sportieve shock. Al de rest verbleekt bij dit overlijden.”

In het arenasecretariaat van BC Telenet Oostende werkte men zich de naad uit het lijf om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te bereiken. Uiteraard vormt ook de catering een probleem. Vrijdagavond 15 mei, wanneer normaal de match in Charleroi zou plaats hebben, heeft het eerste duel in Oostende plaats.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier