Slecht nieuws voor Tulikivi Deerlijk en Blue Cats Ieper : dan toch een degradant

Is er volgend jaar geen derby tussen Ieper en Deerlijk ? © VDB
Redactie KW

Tulikivi Deerlijk en Blue Cats Ieper dachten al zeker te zijn van het behoud in eerste nationale van het damesbasket, maar daar komt wellicht verandering in. Het worden nog intense weken voor de dames van Deerlijk en Ieper, op en naast het veld.

Wie is de grote schuldige ? Fleurus, leider uit eerste landelijke in Wallonië. Die ploeg gaf eerder aan niet te willen promoveren, maar tekende zich deze week toch in voor de play-offs. De winnaar van die Waalse play-offs mag sowieso promoveren naar eerste nationale en aangezien er maar één ploeg bevestigde voor die play-offs, dan is Fleurus plots zeker van promotie.

En dat is slechts nieuws voor de teams in de play-downs van eerste nationale. De laatste van die play-downs moet dan zakken en dat gaat hoogstwaarschijnlijk tussen Tulikivi Deerlijk en Blue Cats Ieper.

Er zal trouwens maar één team zakken uit eerste nationale, want aan Vlaamse zijde komt er geen team uit eerste landelijke. Kangoeroes B is kampioen, maar mag niet promoveren, want twee ploegen van een en dezelfde club mogen niet samen op het hoogste niveau spelen.

In ieder geval : Deerlijk en Ieper kunnen dus plots wél degraderen en dus reageren de twee clubs verontwaardigd. Zeker omdat Sprimont (de zesde in eerste nationale) eerder al aangaf te zullen stoppen. Er werd dan beslist dat een ploeg uit de Waalse landelijke afdelingen die plaats mocht innemen en dat werd een ploeg uit Luik. Fleurus toonde op dat moment geen interesse voor promotie. Nu zou Fleurus dus toch willen promoveren, maar dat kunnen Deerlijk en Ieper uiteraard wel aanvechten.

De conclusie ? Wordt vervolgd ! Op én naast het parket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier