Slachtoffer terreuraanslagen Brussel Sebastien Bellin komt zondag naar ex-ploeg BC Oostende

Sebastien Bellin (r.) speelde tussen 2006 en 2009 drie seizoenen voor BC Oostende. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Ruim twee-en-een halve maand na de terreuraanslag op de luchthaven van Zaventem verschijnt slachtoffer Sébastien Bellin voor het eerst in het openbaar.

Dat doet hij zondagavond bij de basketplayoff-match in Oostende.

Zondagavond 5 juni is Sébastien Bellin (38, 2m05) eregast bij het derde playoff-treffen tussen BC Telenet Oostende en Okapi Aalstar. In 2006 kwam deze center van Antwerpen naar Oostende. Met Oostende won hij de Supercup in 2006, de landstitel in 2007 en de beker van België in 2008. Bellin, als kapitein opvolger van Wucherer, was een harde verdediger, een betrouwbare role-player, een goede rebounder en een speler met een trefzeker afstandsshot. Eind januari 2009 eindigde de samenwerking met Oostende.

Sebastien Bellin is één van de vele geblesseerden van de terreuraanslagen op 22 maart op de luchthaven van Zaventem. De foto van een geblesseerde Bellin ging als één van de eerste beelden de wereld rond. Na de terreuraanslagen in Zaventem heeft Bellin al verscheidene operaties ondergaan. Volgende week vertrekt hij naar het Amerikaanse Michigan waar hem nog een maandenlange revalidatie wacht. “Zijn speelstijl was doordrongen van vechtlust. Met dezelfde attitude werkt hij nu aan zijn herstel”, klinkt het bij BC Oostende.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier