Simon Planckaert (BC Kortrijk Sport One): “In eigen kunnen blijven geloven”

Simon Planckaert. © JVGK
Redactie KW

BC Kortrijk Sport One wil zich graag met een overwinning tegen Mons Hainaut Two wat veiliger voelen in top division heren 2A. Simon Planckaert, die aan zijn tiende campagne bezig is als fanionspeler, gelooft in een betere tweede competitiehelft.

“We maakten het vorig seizoen al eens mee”, opent Simon Planckaert, die als aankoper in de isolatieafdeling van Unilin in Desselgem werkt. “Toen telden we zelfs nog een overwinning minder bij de jaarwisseling, maar nadien zetten we een puike reeks neer. Dit seizoen lijkt gelijkaardig, maar nu zien we een jonge groep spelers tegelijk doorbreken. Kenneth De Vos was al aan het bevestigen toen Régis Strebelle zijn laatste seizoen bij ons speelde. Nu staat hij er en ik geloof dat hij de mogelijkheden heeft om nog beter te doen. Maar we zien ook Simon Loof in de starting five en nog een viertal jongeren, waarvan Thibault Duvillier nog junior is. Het is de eerste keer sinds Mathieu Bergen, Hannes Capoen en ik doorstroomden naar de eerste ploeg dat er eigen jeugd de stap kan zetten en doorbreken.”

tussen de oren

Afgelopen weekend werd met 88-79 verloren in NBC Alsavin Belgrade. “Prima starten, de match controleren en in het vierde quarter toch nog het onderspit moeten delven, daar moeten we vanaf. Het vertrouwen zou bij ons een stuk sterker staan als we eens meer dan één match op rij zouden winnen. Dan zijn we wellicht vertrokken voor een goede reeks. Veel speelt zich af tussen de oren en daar moeten we als ploeg nog aan werken. We moeten in eigen kunnen blijven geloven.”

Tegen Mons Hainaut Two wordt op zondag gespeeld. “Dus zullen ze wel met hun sterkste opstelling aantreden. Dat mag onze rekening niet maken, maar het is belangrijk dat we de voorlaatste in de stand op achterstand houden. We wonnen daar met amper twee punten verschil en dat leverde belangrijke punten op. Het zou leuk zijn het jaar met winst te kunnen afsluiten. Maandag trainden we niet omwille van de weersomstandigheden. Die extra rust zal ons hopelijk dit weekend wat geluk brengen”, besluit Simon Planckaert, wiens vader Jacques momenteel voorzitter ad interim is van BC Kortrijk Sport. (SJK)

Zondag 17 december om 17 uur: BC Kortrijk Sport One – Belfius Mons Hainaut Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier