Sijsele Two pakt dubbel en wint beker na spektakelstuk

© foto MD
Redactie KW

In het Haneveld, een schitterende locatie om de bekerfinales te organiseren, keken vierdeprovincialer Avanti Brugge en de versterkte Two-ploeg van Sijsele mekaar in de ogen. Dat mocht redelijk letterlijk genomen worden, want het ging er bij momenten bitsig aan toe. Sijsele haalde het na een genietbare partij met 76-88.

Het grootste vraagstuk werd voor de wedstrijd al voorgelegd: hoe zouden de oudjes van Avanti hersteld zijn van de spannende halve finale van amper 24 uur eerder? “We doken vier uur vooraf de fitness in om alles los te maken”, had coach Eric Walter er voor aanvang nog alle vertrouwen in.

Slordig begin

Sijsele moest niet alleen een voorgift van 10 punten incasseren, het begon ook te slordig aan de partij om Avanti te verontrusten. Geen enkele van de eerste acht driepuntpogingen leverde punten op, maar dan achtte De Coessemaeker zijn moment gekomen: met acht punten op rij bracht hij de Bruggelingen toch aan het twijfelen. Toen hij zelf een inleggertje miste, tekende Rappé aan de overant al zijn 14e punt op. Aan de rust (34-33) moest het nog allemaal beginnen …

Uitgeteld

Rappé ging na de rust op zijn elan door en Avanti kwam 55-43 voor. De kansen van Sijsele leken verkeken, maar Verborgt, Maréchal en De Coessemaeker zagen hun shots nu wél binnen vallen en Sijsele keerde een tweede keer terug. Het Avanti-vuur laaide niet meer op en de Bruggelingen strompelden naar het einde. De brigade van coach Huyghebaert had nog adem te over en scoorde in het laatste quarter 30 punten.

Quarterstanden: (10-0)/25-17/34-33/62-58/76-88.

AVANTI: ALBRECHT 13, VANDENKERCKHOVE S. 2, RAPPÉ 27, VANDENKERCKHOVE K. 5, CHIELENS 6, Delvinquière 7, De Baets, Degroote 2, Verhulst W., Verhaeghe 2, Verhulst St. 2.

SIJSELE TWO: DE COESSEMAEKER 33, DE POURCQ 4, VERBORGT 16, STRYBOL W. 5, STRYBOL I, Vandebourry J. 2, Blieck, Savat 2, Daniels 8, Maréchal A. 11, Buysse V., Vercruysse J. 7.

(MD – foto MD)

https://www.youtube.com/watch?v=z0BMRruJeRc
https://www.youtube.com/watch?v=oASS6bnI4Ao

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier