Sijsele stoot met NBA-score door in beker van Vlaanderen

In de midweekwedstrijd in en tegen Haantjes Oudenaarde kon Sijsele na een ware thriller de kwalificatie afdwingen voor de halve finales van de beker van Vlaanderen. Het werd 110-116 na verlengingen.

Voor amper een paar tientallen supporters en met slechts één scheidsrechter bleef de voorgift het hele eerste quarter intact. Met een aangescherpte verdediging en De Pourcq in de ploeg ging het daarna snel naar 37-36, maar de thuisploeg vond zijn tweede adem en reageerde met een 7-0. Het spel bleef goed op en neer gaan, met een hoge ruststand als gevolg: 54-52.

Balverliezen

Oudenaarde kwam beter geconcentreerd uit de kleedkamer en profiteerde van Sijseels balverlies om een nieuwe tienpuntenkloof te slaan. De Coessemaeker scoorde enkele mooie punten maar kreeg zijn team verder niet op de rails.

Toen T’Joncke een tweede keer met een opzettelijke fout werd bestraft, leek het hek heel even van de dam. Oudenaarde profiteerde echter nauwelijks van enkele Sijseelse missers. Huwé kende op 5 minuten van het einde succes met twee opeenvolgende driepunters en bracht zijn ploeg voor het eerst op voorsprong: 89-92. De lokale Haantjes reageerden echter nog een keer en sleepten verlengingen uit de brand.

Beslissend

Daarin bleef het tot de laatste minuut spannend, maar de bevrijding kwam andermaal van De Coessemaeker met een korf, een rebound en twee vrijworpen. De halve finales worden in een heen- en terugwedstrijd betwist. Tegenstander wordt Gent Hawks en Sijsele speelt eerst uit.

Beker van Vlaanderen OE fin.: H. Oudenaarde One (+10) – Sijsele One 110-116 n.v.

Quarterstanden: 35-27/54-52/80-76/104-104/110-116.

Speelden: De Coessemaeker 28, Ongenaet 23, Schouteet 3, Robijns 8, Huwé 20, De Pourcq 10, T’Joncke, Verborgt 9, Vinck 15.