Sijsele moet afscheid nemen van Jamal Smith

Jamal Smith. (Foto VDB) © VDB
Redactie KW

De Amerikaanse Nederlander Jamal Smith speelt zondagmiddag zijn laatste wedstrijd voor Basket Sijsele. Het contract van de 23-jarige loopt op zijn einde. Smith hielp Sijsele mee aan de promotie van eerste landelijke naar Top Division Men 2A en bracht vooral veel spektakel naar ‘t Veld.

Voor de laatste match van Jamal Smith ontvangt Basket Sijsele zondagmiddag voor de eerste match van de terugronde Verviers Pepinster One met als inzet de tweede plaats in de rangschikking. Die middag organiseert Sijsele een galamatch voor zijn sponsors en supporters, met gratis toegang voor iedereen. Op die manier zal de Nederlandse forward afscheid kunnen nemen in stijl.

Jamal Smith was net geen jaar actief bij de ploeg van ‘t Veld en kon met zijn spectaculaire dunks de harten veroveren van vele jeugdspelers. “Het was zo afgesproken om Jamal tot eind december te houden”, verduidelijkt ondervoorzitter Rik Buysse. “Na zondag scheiden onze wegen. Het behoud is verzekerd en we draaien mee aan de kop van het klassement. Nu is het aan ons om nog meer jeugdspelers in te passen en ze te laten proeven van het grotere werk.”

Het is weliswaar nog onduidelijk waar het volgende basketavontuur van Jamal ligt. Het is alvast zeker dat de atletische forward een trapje hoger kan spelen. Of het al dan niet opnieuw in België is, valt nog af te wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier