Sijsele klopt Tongeren en mag naar kwartfinale Beker van Vlaanderen

Redactie KW

Met een 88-73-zege tegen Tongeren, leider in de competitie in de Top Division 2B, heeft Sijsele zich zaterdagavond verzekerd van een plaats bij de laatste acht in de Beker van Vlaanderen.

De mannen van ‘t Veld misten, naast Ongenaet, deze keer ook Huwé, maar recupereerden Vinck en T’Joncke in vergelijking met de verrassend gewonnen competitiematch op het terrein van Oostkamp. Maar ze misten nog iets: scherpte. Van de eerste tien doelpogingen werden er negen gemist. Dat de bezoekers maar tot 2-7 uitliepen, was onder andere de verdienste van Verborgt, die de eerste vijf rebounds plukte. De eerste helft bleef moeizaam verlopen tot 32-30 omdat de thuisploeg Souvereyns maar niet aan banden kon leggen. Robijns, die een paar minuten rust gegund werd, loodste zijn ploeg daarna binnen de minuut naar een 43-33-ruststand.

Rommelig

Sijsele kwam opnieuw ongeconcentreerd uit de kleedkamer, Tongeren sloop geruisloos weer in het spoor (56-54 en 70-67) en bleef tot halverwege het slotquarter kansrijk. De Coessemaeker ontplofte echter nog een keer en zette met zijn ploeg een 16-0 op het bord: 86-67. De zege kwam in de resterende speeltijd niet meer in gevaar zodat Sijsele zich mag opmaken voor de kwartfinales. Kort na nieuwjaar reizen ze daarvoor naar Oudenaarde, dat coleider in tweede landelijke is.

Quarterstanden: 19-18/43-33/65-59/88-73.

Speelden: DE COESSEMAEKER 25, DE POURCQ 11, ROBIJNS 20, VERBORGT 11, SCHOUTEET 8, Daniels, Vinck 10, T’Joncke 3.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier