Sijsele kansloos uitgeschakeld in Beker van Vlaanderen

© VDB
Redactie KW

Met een spelerskern van amper 6 man wist Sijsele voor de wedstrijd al dat Soba Antwerpen het eindpunt zou worden van het bekeravontuur. In de kwartfinale werd het 104-76.

Zowat ongeluk viel samen voor de mannen van coach De Pauw. T’Joncke was vorige wedstrijd uitgevallen met een blessure, Vinck had ziek afgemeld en de studenten Blieck en Verborgt verkozen een serene examenvoorbereiding boven de verplaatsing naar de Scheldestad. Gelukkig werd Smith nog een keer ingeschakeld als aanvuller van de zo al beperkte kern.

De bezoekers begonnen niet eens zo slecht aan de partij. Met inbegrip van de voorgift van 5 punten hielden ze tien minuten stand. Daarna ging het echter hard, met een 25-10 tussenstand voor het tweede quarter en een score van 50-35 op het bord tijdens de koffiepauze.

Oefenmatch

Ook daarna bleef het echter water hozen met een openstaande kraan. Soba bleef maar goede scores produceren, terwijl de Sijsele six in foutenlast kwam en de vermoeidheid ongenadig toesloeg.

Het laatste quarter was overbodig en de gastheren lieten hun tegenstander wat meer ruimte, terwijl ze zelf een versnelling lager gingen spelen. Uiteindelijk had de donderdagavondwedstrijd toch nog één duidelijk nut: Ongenaet en co beschouwden de partij als een nuttige oefenwedstrijd.

(MD – Foto BV)

Quarterstanden: 25-25/50-35/78-49/104-76.

Speelden: DE COESSEMAEKER 14, DE POURCQ 6, ONGENAET 25, SCHOUTEET, SMITH 13, Huwé 12.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier