Sijsele kan bijna stunten in bekerduel tegen topper Charleroi

In de achtste finales van de Beker van België kon Sijsele net niet voor een verrassing zorgen. Het getoonde weerwerk joeg tienvoudig landskampioen Charleroi echter de daver op het lijf.

Vooraf had manager Rik Buysse aangekondigd dat hij tevreden zou zijn als zijn ploeg tot de rust kon meegaan met de veel sterker geachte bezoekers. Toen die aan het begin van het tweede quarter een 0-18 plaatsten (24-43) gaf geen kat nog een stuiver om de kansen van Sijsele. Maar toen moest de ommekeer nog komen.

Kippenvel

Op enkele momenten zat de sfeer er goed in: een eerste keer toen Schouteet en Ongenaet de voorgift van 10 punten verlengden (14-2) en een tweede keer toen Louis Daniels het tweede quarter opende met twee korven en een perfect uitgevoerd blockshot.

Het onheil dat daarna dreigde, werd na de rust helemaal omgebogen. Bij een maximale achterstand van 21 punten (37-58) schakelde de thuisploeg over op een zoneverdediging en een zone press. De Karolo’s waren helemaal het noorden kwijt en toen Tibo De Coessemaeker drie bommen op rij scoorde, sloeg de vlam in de pan.

Het begon op ‘t Veld pas echt te spoken dezelfde man zijn ploeg helemaal in het spoor bracht van Charleroi en Verborgt en Ongenaet de volgende punten scoorden. Bij 68-67 namen de lokalen zelfs even de leiding over, maar uiteindelijk kwamen ze een vrijworp te kort (15 op 26) om de Walen met een kater huiswaarts te sturen.