Sien Devliegher loodst DS Waregem naar ruime zege

Sien Devliegher was goed voor 27 punten. © EL

In de Top Division Women 1 boekte Declercq Stortbeton Waregem zijn vijfde zege van het seizoen. Tegen DBC Houthalen werd het 86-64.

Waregem, zonder Marjorie Carpreaux, An-Katrien Nauwelaers en Shanavia Dowdell maar wel voor het eerst terug met Eva Devliegher, begon aarzelend aan de partij.

Een gretig Houthalen liep via Jaleesa Maes uit tot 11-17. Via Lore Devos klom het toch na 10 minuten spelen op voorsprong, 18-17. In de tweede periode bleven de bezoekers echter vlot in het spoor van DS. Uitblinker Sien Devliegher knalde met een driepunter de maximale voorsprong voor de rust van zeven punten op het bord voor de thuisploeg, 34-27. Na de rust schakelden de dames van coach Jan Callewaert een versnelling hoger en stonden in een mum van tijd tien punten voor, 47-37.

Onder impuls van Michala Johnson en Sien Devliegher (7 driepunters) verdubbelde de bonus bij het ingaan van de slotperiode. Waregem controleerde het gebeuren en met nog twee minuten op de klok jaagde Michele Leclercq de dertiger door de ring, 86-56. De bezoekers mochten in de slotminuten nog milderen tot 86-64. Eenvoudige zege voor Waregem die opklimt naar de tweede plaats. Zondag staat de topper tegen Belfius Namen geprogrammeerd in De Treffer.

Quarterstanden: 18-17/38-33/67-48/86-64

Speelden: Marcou, Verelst 5, Celus 14, Leclercq 2, Bogaert 5, Devos 9, Van Den Broucke 2, S. Devliegher 27 (7X3), E. Devliegher, Johnson 22.