Serena-Lynn Geldof zevende met Belgian Young Cats op EK U20

© BELGA
Redactie KW

De Belgian Young Cats eindigden na een 72-52-overwinning tegen Letland op de zevende plaats van het Europees kampioenschap U20 in het Portugese Matosinhos.

Basisspeelster Serena-Lynn Geldof (20, 1m96) uit Oostende was in 27 minuten van die match tegen Letland goed voor 14 punten (5 op 12 tweepunters en 4 op 6 vrijworpen) en 17 rebounds (6 offensieve en 11 defensieve terugkaatsers), een absolute double-double. Daarnaast plaatste ze ook nog vier block-shots. Super-statistieken van Serena!

Over het hele Europese kampioenschap, waarin de Belgian Young Cats zeven wedstrijden speelden, was Serena-Lynn Geldof goed voor gemiddeld 6,9 punten (31,6 % tweepunters en 66,7 % vrijworpen) en 5,7 rebounds in 18’42” per match. Vorige maand behaalde Serena-Lynn met de Belgian Cats brons op het E.K. in Praag.

De Belgen hadden op het EK U20 hun openingsmatch tegen Zweden gewonnen maar ze verloren nadien de twee andere poulematchen tegen Polen en Spanje. In de Round of 16 wonnen ze van Portugal maar in de kwartfinales leden ze een nederlaag tegen Rusland. In de klassementsmatchen verloren ze eerst van Hongarije waarna de Young Cats wonnen tegen Letland.

Spanje is Europees kampioen na een 73-63-overwinning tegen Slovenië.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier