Sébastien Vermeulen hangt basketschoenen aan de haak na nieuwe hartproblemen

Redactie KW

Vorige week zaterdag beleefde BS weer een bang moment. De defribillator van Sébastien Vermeulen werd driemaal geactiveerd tijdens een oefenpartij. In onderling overleg werd beslist om zijn spelerscarrière stop te zetten.

Op vrijdag 14 februari van dit jaar werd Sébastien Vermeulen tijdens de wedstrijd tussen Bergen B en BS Waregem naar het ziekenhuis overgebracht na een hartstilstand. De center van 2m07 lag ruim 24 uur in een kunstmatige coma en ontwaakte de zondag nadien.

Er werd bij de basketballer geen blijvende schade opgemeten, maar hij kreeg wel een defibrillator. BS Waregem werd vorig seizoen overigens nog kampioen in tweede klasse, zodat er alsnog reden tot feest was.

Vorige week zaterdag liep het echter fout met de defibrillator van Vermeulen. “Tijdens de oefenwedstrijd tegen de Amerikanen van Global Sports USA werd de defibrillator van Sébastien Vermeulen tot drie keer toe geactiveerd en kreeg hij zo drie keer een elektrische schok te verwerken. En dat terwijl het in feite niet nodig was”, verklaart Jürgen Van Marcke, sportief manager bij BS Waregem, op de website van de club.

“Nieuwe incident zorgt voor heel wat stress”

“Onderzoeken tijdens de afgelopen week hebben aangetoond dat er iets schort aan de instelling van de defibrillator. Maar de onderzoeken hebben ook duidelijk gemaakt dat er wel degelijk opnieuw een hartfalen was opgetreden bij Seb. Gisteren (vrijdag, red.) hebben de coaching staff en het bestuur een zeer constructief en deugddoend gesprek gehad met Sébastien. Het is voor iedereen duidelijk dat dit nieuwe incident voor heel wat stress zorgt bij, in de eerste plaats Sébastian en zijn familie, maar ook bij zijn ploeggenoten, onze coaching staff en bestuur en medewerkers van onze club. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk Sébastien zijn eigen gezondheidstoestand, nu en op langere termijn. Daarom hebben we gisterenavond in onderling overleg beslist dat Seb met onmiddellijke ingang zijn basketbalsloefkes aan de haak hangt.”

“Abrupt einde van rijkgevulde carrière”

“Zo komt abrupt een einde aan een lange en rijkgevulde carrière”, geeft Jürgen Van Marcke nog mee. “Seb heeft steeds in de hogere regionen van het Belgisch basketbal vertoefd. Zo was hij aan de slag bij Mons-Hainaut, Spirou Charleroi, Gilly, Colfontaine, Kangoeroes Willebroek, de Sint Niklase Condors en dan bij ons. Uiteraard wensen wij Sébastien heel veel succes toe in alles wat hij doet, en we hopen hem en zijn familie nog veel op onze wedstrijden te mogen begroeten.”

“Het Sportief Comité heeft nu de opdracht om op zoek te gaan naar een vervanger voor Sébastien. Het is de bedoeling om op korte termijn versterking binnen te halen. Maar trouw blijvend aan onze succesvolle strategie, zullen we daarbij natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. We zoeken uiteraard een speler die past in onze filosofie en waar we ook op langere termijn brood in zien. Daarbij beseffen we wel dat dit een moeilijke opdracht wordt met de start van de competitie voor de deur.”

(AD/EL – Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier