Salumu en Djordjevic sturen Oostende naar nieuwe zege

Dankzij een heel sterk vierde kwart, dat zich in 29-14-cijfers vertaalde, Heeft Oostende met 85-76 gewonnen tegen rode lantaarn Leuven Bears.

Aan de rust hielden beide teams elkaar bij een 38-38-stand perfect in evenwicht. De Zeekapiteins gingen af en toe door het slijk in het derde kwart wat na 49-45, 53-55 en 56-55 leidde tot een 56-62-achterstand aan het halfuur. Deroover en Desiron duwden zelfs door tot 56-66 en 58-68, een onverwachte achterstand van tien punten. Met een bom nam Oostende via Djordjevic vroeg in de 37ste minuut de leiding (74-72) definitief over.

Kapitein Dusan Djordjevic was met 15 punten, 6 rebounds en 7 assists de beste Oostendenaar. Met 20 punten (waarvan 5 op 8 bommen) in 27 minuten was Jean Salumu topschutter van Oostende. De zieke Serron speelde niet mee.

Na achttien van de twintig wedstrijden telt Oostende nu vier overwinningen meer dan Antwerp Giants. De kustploeg is dan ook mathematisch zeker van de eerste plaats na de eerste ronde. Union Bergen en Spirou Charleroi wonnen zes keer minder dan de Zeekapiteins.