Ruime zege voor K-BTK, maar ook verwijten in stadsderby

Bert Wyseur, coach van K-BTK One. © KDS
Redactie KW

In tweede landelijke A won K-Basketteam Kortrijk One de stadsderby tegen Kortrijk Sport met ruime 106-75-cijfers. Maar het resultaat werd overschaduwd door ongepaste commentaren vanuit de tribunes…

“Een derby zorgt altijd voor de nodige spanningen en dat was deze keer niet anders. Dat er al eens iets wordt geroepen vanuit de tribunes is dan ook logisch”, tempert Bert Wyseur, coach van K-Basketteam Kortrijk. Maar de verwijten waren erover. Over wat er precies geroepen werd, wil de coach het liever niet hebben. “Dat vind ik nergens voor nodig. Het was een sportieve match. Laat ons het sportieve doen primeren.”

Een vreemde zaak, want beide clubs werken samen. Net daarom vindt de 28-jarige Bert Wyseur het jammer dat er vaak negativisme aan te pas komt. “Ik vraag me af waarom mensen niet gewoon positief kunnen zijn. Wij hebben de derby verdiend gewonnen, wat ergens ook logisch is als je de beide kernen vergelijkt.”

Belang van jeugdcoördinator

Wat de samenwerking met Kortrijk Sport op jeugdniveau betreft, is coach Wyseur heel positief. “Vooral de rol van jeugdcoördinator Jeroen Debaveye is heel groot. Hij verricht heel waardevol werk bij beide clubs. Kortrijk Sport geeft jonge spelers kansen om op het niveau van tweede landelijke te spelen en dat is de juiste manier van werken. Dat is wat ikzelf ook probeer te doen, maar ik moet nog veel leren.”

Van rivaliteit tussen beide clubs merkt de coach dus niet veel. “Ik was vorig seizoen coach van de landelijke u18 bij Kortrijk Sport en heb daar tot de laatste dag mijn uiterste best gedaan. Ik heb geen negatief woord over de werking van de club en hoop dat vele van mijn spelers van vorig seizoen hun ambitie waarmaken en dat ze daar vooral keihard voor blijven werken. Het belang van elke individuele jeugdspeler primeert en als coach ben je er om een speler beter te maken. Ik denk dat zowel coach Jody Vanacker van Kortrijk Sport als ikzelf dat proberen te doen op de manier waarvan wij denken dat het beste is. Laat ons vooral eens het positieve onthouden.”

“Geen problemen”

Kortrijk Sport ondervoorzitter Jacques Planckaert.
Kortrijk Sport ondervoorzitter Jacques Planckaert.© KDS

Bij Kortrijk Sport wou men ook niet dieper ingaan op het tumult dat er is geweest. “Ik was niet op de match aanwezig en heb achteraf vernomen dat er bepaalde commentaren vanuit de tribune zijn geweest”, stelt ondervoorzitter Jacques Planckaert. “Eerlijk: ik vind dat jammer. Zo zou je kunnen vermoeden dat er problemen zijn tussen de beide clubs, maar dat is niet het geval.”

(MBW)

Vrijdag 6 oktober om 20.30 uur: Izegem – K-BTK One.

Zaterdag 7 oktober om 19.15 uur: CB Kortrijk Sport Two – BM Waregem Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier