Ruime winst voor BC Oostende

Jean Salumu (Oostende) werkt zich voorbij Tony Wroblicky (Willebroek). © VDB
Redactie KW

Landskampioen en bekerhouder BC Oostende zette het bekerslippertje in de heenmatch van de kwartfinale van afgelopen vrijdag in Willebroek (87-80) zondagavond glansrijk recht in de eigen Sleuyter Arena. Dit met een ruime 94-59-winst tegen de Kangoeroes Willebroek.

De kwalificatie voor de halve finale kwam nooit in het gedrang voor de kustploeg die onder impuls van een sterke Serron en de onhoudbare bordenspelers Katic en Boukichou richting zegezekere kloof stuwde halfweg het derde kwart.

De dertiger kwam toen voor het eerst op het bord bij een 68-38-stand. Die werd stelselmatig opgebouwd door de thuisploeg die de teugels nooit liet vieren. Zo ging het van een 23-12 na het eerste kwart naar een 43-25 bij de rust. Het team van coach Gjergja speelde de bal erg goed rond (26 assists), zette defensief een betonnen muur op en drukte de hoop bij de Kangoeroes volledig de kop in. Uitblinker Boukichou (19 punten en 11 rebounds) kreeg een applausvervanging, zodat ook de jongeren Hemeleers en Lambrecht hun talent konden etaleren aan het publiek. BCO plaatst zich zo probleemloos voor de halve finale tegen Bergen.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier