Ruime openingszege voor Avanti Brugge

Meer dan 1.500 toeschouwers waren van de partij. © MD
Redactie KW

In de goedgevulde zaal van Sport.Vlaanderen (Julien Saelens) is het seizoen voor Avanti Brugge eindelijk begonnen. De thuisploeg maakte meteen reclame voor het basketbal in de regio.

Nooit eerder vertoond wellicht: een perfect voorbereide wedstrijd in vierde provinciale voor meer dan 1.500 toeschouwers. De kijklustigen waren, mede dankzij het mooie weer, al vroeg aanwezig en vonden in tal van voormalige Avanti-coryfeeën evenveel aanspreekpunten om verhalen uit de oude doos op te halen.

Daardoor begon de wedstrijd met een tiental minuten vertraging en ook in de eerste speelminuten viel nauwelijks wat te beleven. Jochen Delvinquière, de enige die destijds nog aantrad bij de Avanti-fanions, deed de zaal weliswaar een eerste keer ontploffen toen hij voor de allereerste korf zorgde, maar de bezoekers maakten snel gelijk en na 4′ stond er slechts een schamele 2-3 op het bord.

Reclamebasket

Niets liet vermoeden dat de score tot 97-31 uitgediept zou worden. Tot een heel eind in het derde quarter speelden de bezoekers uit Zedelgem goed mee (38-21), maar wat volgde was een ware demonstratie en werving van nog meer toeschouwers voor basketbal in provinciale. Daan Chielens kreeg in de slotseconden nog de kans om de century op het bord te zetten, maar dat mislukte. Hij had even tevoren wel voor een cadeautje voor alle toeschouwers gezorgd door het negentigste punt en de bijhorende hamburger uit zijn handen te schudden.

Speelden: VANDENKERCKHOVE S. 11, RAPPE 24, VANDENKERCKHOVE K. 3, ALBRECHT 15, DELVINQUIERE 7, De Jaegher 6, De Baets 6, Chielens 9, Van Ronselé 3, Degroote, Verhulst S., Verhaeghe 13.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier