Rode neuzen leveren geen overwinning op voor Melco Ieper

© MD
Redactie KW

Melco Ieper heeft een tweede opeenvolgende thuiswedstrijd verloren. Na Gent thuis vorige week was CUVA Houthalen-Helchteren A nu te sterk, eindstand 59-66.

Het was over de vier quarters gezien een close game maar Melco Ieper trok toch aan het kortste eind. Melco Ieper ging rusten met een kleine voorsprong (33-30) maar kon die nadien niet behouden. In het derde quarter nam CUVA Houthalen-Helchteren de match in handen en liep uit tot 49-53. Het laatste quarter zette Melco Ieper alles op het ombuigen van de achterstand door driepunters te forceren maar die lukten niet (liefst 4 pogingen werden gemist) waardoor de Ieperlingen voor de vierde maal op rij verliezen.

Na een zeer sterke seizoensstart moeten de Ieperlingen nu dringend op zoek gaan naar een overwinning willen ze hun beoogde plaats in de play-offs niet in het gedrang zien komen. Alleen wacht volgende week Bent Schoenen Waregem A, de leiders in Top Division Men 1. Bij Melco Ieper bleef Alexander Schepens met een blessure aan de kant. Voor de wedstrijd zetten de spelers en de staf elk een rode neus op, meteen hun signaal om de actie om het taboe rond psychische problemen te doorbreken, te steunen.

(MD)