Resultaat supportersenquête : “BCO is optimale ervaring voor gezinnen”

"94 procent van de ondervraagden vindt het zich vanop hun zitje uitstekend", stelt Mathieu Folens, die een enquête organiseerde. (Foto Bart)
Redactie KW

In het kader van zijn derde en laatste jaar sportmanagement aan Vives in Brugge doet Mathieu Folens een stage bij BC Telenet Oostende. In een managementcase zocht hij naar acties om de bezettingsgraad van de Sleuyter Arena bij basketmatchen te maximaliseren.

“Vooral mannen, ongeveer 70 procent, vulden de enquête in. Tijdens mijn stage kreeg de club wel veel lovende woorden van vrouwen. Dat de matchen binnen plaats hebben en dat het publiek rustiger is, speelt mee om meer vrouwen naar de arena te krijgen. De enquête bevestigde ook dat basketbal een familie- of gezinssport is. Meer dan 60 procent komt met partner en/of kinderen naar de wedstrijd. Het is belangrijk om hen een optimale basketbal-ervaring aan te bieden”, benadrukt Mathieu Folens, die ook vroeg hoe de deelnemers de club kennen. “BC Telenet Oostende is een sterk merk rondom Oostende. We ontvangen ook veel bezoekers van Brugge en Gent.”

“De mooiste arena van het land”

BCO kreeg goede beoordelingen op de animatie tijdens de wedstrijdbreaks. “Dit is ook grotendeels te danken aan Patrick Jansen. Hij zoekt regelmatig naar nieuwe acts om tijdens de rust te brengen. Natuurlijk is de club ervan bewust dat er nog ruimte is voor verbetering. BCO probeert dit dan ook stap voor stap te verbeteren.”

Velen zeggen dat Oostende de mooiste arena van het land heeft. “Zo noemt 91 procent van de bezoekers de bereikbaarheid goed tot zeer goed. BCO behaalt nog een beter cijfer in de vraag naar de zichtbaarheid van het terrein vanop de zitjes. Liefst 94 procent van de ondervraagden noemt het zicht goed of uitstekend.”

Mathieu Folens is heel tevreden over de antwoorden. “Er zijn zeker enkele correcte aandachtspunten naar voor gekomen waarmee BC Telenet Oostende rekening zal houden, zoals de uitbreiding van de merchandising of een prijzenkast die zichtbaar is voor de supporters.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier