Renzy Berquin schiet KBGO met 47 punten naar winst

KB Gistel Oostende One won bij Sint-Niklase Condors One met 75-90.

Rogiers en Berquin zetten meteen de toon met 0-4. Aanvallend lukte het echter niet meer voor KBGO en halfweg het eerste kwart stond de thuisploeg alweer op voorsprong (11-6). Een eerste bom van Berquin zorgde nog voor 11-12, maar weer was het Sint-Niklase die overnam (18-12). Met vrijworpen kwamen de bezoekers terug tot 20-20, maar Marcus Faison sloot het eerste kwart af in het voordeel van Sint-Niklaas (24-20).

Spannend kijkstuk

Tot 34-31 bleef het een spannend kijkstuk, maar driepunter van Faison en De Decker lieten voor het eerst de tienpuntenkloof op het bord verschijnen (42-31). Rogiers zette 45-33 op het bord, maar miste de bonusvrijworp.

Een collectief KBGO kwam heel sterk uit de kleedkamers. Iedereen vond de weg naar de korf opeens wel heel vlot. Na nauwelijks drie minuten zette Rogiers bij 45-46 de bezoekers weer op voorsprong. Berquin scoorde tien punten op rij, waarvan twee driepunters, om zijn ploeg naar 45-58 te loodsen, het sluitstuk van een 0-25-tussenspurt in goed vijf minuten tijd. Faison bracht Sint-Niklaas met een driepunter terug tot 57-68 op het einde van het derde quarter.

Gistel Oostende controleerde de partij en ondanks verwoede pogingen kwam de thuisploeg nooit onder de tien punten. El Mahsini sloot de score af met twee gelukte vrijworpen.