Reacties na de topper tussen Zwevezele en Waregem Two

Redactie KW

Verdeelde reacties natuurlijkna de topper in eerste provinciale tussen Zwevezele en Waregem. Tom Vancaysele van Zwevezele en coach Hans De Wisepelaere van Waregem houden hun betoog.

“Droomscenario”

Bij BBC De Westhoek Zwevezele had Tom Vancayseele een groot aandeel in de ruime overwinning. “Een lastige en zware wedstrijd,” vertelt Vancayseele. “Maar ik denk wel dat we verdiend gewonnen hebben. We wisten dat we na het ruime verlies in de heenwedstrijd voor een heel moeilijke opdracht stonden, maar we wisten ook dat het mogelijk was. Ik krijg meer en meer vertrouwen van de coach en ik ben blij dat ik getoond heb dat ik dat vertrouwen waard ben. In het eerste quarter zijn we goed gestart en ondanks het feit dat Waregem voor de rust kon aanklampen, had ik toch het gevoel dat we hen ruimer konden kloppen dan die zestien punten. Zeker met Renaudin nog ziek aan de kant was er wat twijfel, maar er is gebleken dat dit niet nodig was. Het ging goed op en neer, maar uiteindelijk waren we toch een maatje te sterk voor hen. Het is nu aan ons om voluit voor de titel te gaan. We zijn er nog niet, maar ons programma is een stuk gemakkelijker dan dat van Waregem. We verkopen het vel van de beer nog niet, maar je kan er al een optie op nemen als je dat wil”, aldus Vancayseele.

“Pas onze tweede nederlaag”

Reacties na de topper tussen Zwevezele en Waregem Two

Coach Hans De Wispelaere toonde zich een waardig verliezer. “Het is pas onze tweede nederlaag van het seizoen, maar wel een pijnlijke natuurlijk. Je wint eens, nu verliezen we eens. Offensief ging het niet zoals we het graag hadden gewild, dat zie je ook in de scouting. Ons shotpercentage ligt veel te laag om deze wedstrijd te kunnen winnen. Bovendien hebben we zelf te veel foutjes gemaakt waar dat niet mocht. We lieten Petitpierre en Bourdeaux in de tweede helft veel te gemakkelijk naar doel gaan en dan weet je dat het moeilijk wordt. We hadden ons heel goed voorbereid op deze wedstrijd, maar acteerden te zenuwachtig om in ons normale spel te komen. De kleine foutjes die we maakten, werden door de ervaren tegenstander genadeloos afgestraft. Voor de rust had ik nog de indruk dat we de schade konden beperken, maar na de koffie ging het allemaal heel snel en konden we het tempo van de wedstrijd niet meer controleren. We hebben nog een drukke agenda voor de boeg en doen er nu alles aan om minstens de tweede plaats veilig te stellen. De titel is even uit beeld, daarvoor moeten we nu rekenen op Zwevezele dat een steek laat vallen. De competitie is echter nog niet gespeeld, er kan nog van alles gebeuren”, besluit De Wispelaere.