Reacties na de Kortrijkse basketbalderby

K-BTK C © ELD
Redactie KW

Na de wedstrijd lieten we Tom Giesmans (coach K-BTK C) en Els Biebauw (speelster K-BTK D) even terugblikken.

Reactie coach Tom Giesmans (43) K-BTK C

“Wij hebben zeker gespeeld voor wat we waard zijn”, opent de Kortrijkzaan. “We wisten dat het heel moeilijk ging worden. Dit is een beetje het duel David tegen Goliath. Ze zijn meer dan een maatje te groot voor deze reeks. Niemand heeft hier baat bij. We moesten mentaal weerbaar zijn om tegen deze ervaren dames op te boksen. We hebben zeker alles gegeven, maar op de cruciale momenten was het niveauverschil groot.”

Toch is de accountmanager tevreden over het seizoen van zijn meisjes. “We zijn een mengeling van senioren en jongeren. Dit is niet altijd even makkelijk. Het is de bedoeling de jeugd te laten proeven van seniorbasketbal. Het is niet evident om een homogene ploeg te hebben. Als groep komen de meisjes heel goed overeen. In de eerste ronde verloren we slechts twee partijen dus kan ik niet anders dan tevreden zijn“, zegt Giesmans.

K-BTK D
K-BTK D© ELD

Reactie speelster Els Biebauw (30) K-BTK D

Als dertigjarige is Els biebauw de jongste van haar ervaren ploeg. “Het is altijd plezant om tegen een andere Kortrijkse ploeg te mogen spelen”, vertelt Els Biebauw uit Deerlijk. “Ik had wel wat meer spanning verwacht met onder andere Ine Giesmans uit de eerste ploeg en landelijke jeugd in hun rangen. Zij hadden net als wij nog niets verloren in de tweede ronde, dus was het wel uitkijken naar dit duel. Het ziet er in ieder geval goed uit om voor het tweede jaar op rij kampioen te worden. Het is wel jammer dat we niet zullen kunnen promoveren. Iedereen wil wel een trapje hoger spelen. Eerste provinciale zou ons toch beter liggen denk ik.”

“Drie jaar geleden was ik nog actief in de eerste ploeg, maar was het een beetje beu om zoveel te trainen. Ik had behoefte om nog andere dingen buiten basketbal te kunnen doen. Nu is het maar één keer het geval dat we op het oefenveld staan en dat ligt me veel beter. Dit is mijn niveau en de ambiance in de ploeg is optimaal. Af en toe een feestje maakt het compleet.”

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier