Racing Brugge dient Sijsele eerste nederlaag toe

© VDB
Redactie KW

De zegereeks van Sijsele werd in een aantrekkelijke derby gestopt door de buren van Racing Brugge. De thuisploeg holde de hele wedstrijd achter de feiten aan en toonde vooral in verdediging mankementen. Het werd 70-82.

Racing maakte meteen duidelijk dat het niet naar ‘t Veld afgezakt was om de competitieleider vrije doorgang te geven. De thuisploeg leek bang om one-on-one te spelen tegen de snelle Bruggelingen en bleef lang in zone verdedigen, maar kwam telkens een stap te kort of zag Racing met enkele press breaks naar te makkelijke lay-ups gaan.

Uitblinker Vinck

Robijns zorgde voor een kloof aan de rust. Daarna liep Racing zelfs maximaal 20 punten uit (38-58), onder impuls van Allemeersch en uitblinker Vinck (ex-Sijsele). Publiekslieveling De Coessemaeker zorgde voor een korte heropleving, maar alleen de beperkte rotatiemogelijkheden brachten de bezoekers nog heel even in nood. Sijsele-coach De Pauw wees op het gebrek aan organisatie en het gemis van Cleymans, maar had er geen moeite mee om Racing de verdiende winnaar te noemen.

Quarterstanden: 18-22/34-48/52-65/70-82.

Sijsele One: DE POURCQ 4, HENDRICKX 11, PLASMAN 12, DE PAUW 7, DANIELS, Strybol, De Coessemaeker 15, Decock, Casier 15, Verdickt 6.

Racing Brugge One: ALLEMEERSCH 18, DEWULF 9, VINCK 25, DENOYEL 8, ROTSAERT 6, Vandenbussche A., Geldhof, Zutterman 3, Robijns 12, Allary 1.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier