Quentin Serron stuurt Oostende naar vlotte zege

Quentin Serron © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Met een ruime 64-76-overwinning op het parket van vice-leider Bergen heeft Oostende zijn koppositie nog versterkt.

Serron, die de openingskorf aantekende, begon heel sterk (elf punten aan 100 % in zeven minuten) aan deze topper maar hij belandde snel in foutenlast. Prince kreeg in het tweede kwart gemakkelijke fouten en ook een technische fout aangesmeerd. Oostende kon zijn 11-18-voorsprong niet vasthouden. Bergen naderde tot 18-20. Met een buzzershot van Marnegrave had Oostende het openingskwart bij 20-25 afgerond. Bille sleurde de thuisploeg van 27-29 naar 35-29.

Na de rust (35-34) kantelden Ponitka (vrijworpen en dunk) en Djordjevic (lay-up en driepunter) met een 0-9-run de score: 35-43. Vroeg in het vierde wedstrijdschuifje vuurde Prince drie bommen in de Henegouwse mand. De Borains konden na 55-62 geen vuist meer maken tegen de fysiek sterkere Zeekapiteins.

Oostende telt na 29 van de 30 speeldagen negen overwinningen meer dan een kwartet achtervolgers: Charleroi, Limburg, Okapi Aalstar en Bergen. Op de zesde plaats hangt Antwerp Giants dat zaterdag op de slotdag naar Oostende reist.