Pijnlijke nederlaag voor Oostkamp in Ninane

Jeroen Sercu spreekt zijn spelers toe. © MD

Oostkamp stond voor één van de verste verplaatsingen dit seizoen en moest zonder puntengewin de lange en nachtelijke terugreis aanvatten.

Defensief werd in de eerste helft een aantal richtlijnen te weinig opgevolgd, waardoor het lang achtervolgen was. Dat leek even succesvol te worden, maar in money time moesten de Merels hun meerdere erkennen in de Luikenaars. Het werd uiteindelijk 83-75.

Een sterke Simon Buysse nam zijn ploeg in het eerste quarter nochtans op sleeptouw, maar zijn aanvalskracht stond haast omgekeerd evenredig met het verdedigende compartiment van zijn team. In het tweede quarter moesten de Merels maar liefst 30 punten incasseren. Gelukkig vielen enkele bommen van Sven Veldeman in deze fase van de wedstrijd netjes binnen, zo niet was de wedstrijd aan de rust (52-43) al gespeeld.

Geen ommekeer

Jeroen Sercu probeerde zijn team na de koffie weer op de rails te krijgen en dat leek nog te lukken ook. Oostkamp kwam zelfs even aan de leiding, maar moest in het slotquarter lijdzaam toezien hoe er amper nog aanvallen succesvol werden afgerond. De bezoekers zochten hun heil te veel in individuele acties en misten in dit quarter maar liefst 9 vrijworpen. Met slechts 8 punten in de laatste tien minuten werd andermaal duidelijk dat de beperkte rotatiemogelijkheden hun tol eisen van de spelers die bijna doorlopend op het terrein staan en dat het inpassen van nieuweling Williams nog wat tijd vraagt.

Quarterstanden: 22-24/52-43/65-67/83-75.

Speelden: SERCU 10, BUYSSE 16, DE MEULEMEESTER 9, WILLIAMS 19, SCHEIRS 4, Vande Walle 7, De Boysere, Veldeman 10.