Pierre-Antoine Gillet is Belgisch Basketspeler van het Jaar

© BELGA
Redactie KW

Pierre-Antoine Gillet is uitgeroepen tot Belgische Basketspeler van het Jaar. De 24-jarige speler van Oostende volgt op de erelijst Maxime De Zeeuw op.

De trofee ‘Beste Belgische basketbalspeler’ is opgericht in 1959 en is één van de oudste Belgische sportprijzen. Onder meer basketbaliconen als Jef Eygel, Willy Steveniers, Rik Samaey, Ronny Bayer, Jean-Marc Jaumin, Eric Struelens, Roel Moors, Tomas Van Den Spiegel en Sam Van Rossom prijken op de erelijst. Gillet is de 57ste winnaar. Zijn ploegmaat Quentin Serron is tweede. Vincent Kesteloot van Okapi Aalstar is de Belofte van het Jaar. Hij volgt Pierre-Antoine Gillet op.

Djordjevic is Ster van de Coaches

Kim Mestdagh van kampioen Castors Braine, ook bekerwinnaar en verliezend finalist van de Eurocup, is Belgische Speelster van het Jaar. Zij volgt ploegmaat Marjorie Carpréaux op. Julie Allemand, ook van Castors Braine, is Belofte van het Jaar. Dusan Djordjevic (Oostende) is de Ster van de Coaches (alle nationaliteiten). Een referendum waar de coaches van de Scooore! League na elke wedstrijd punten (5, 3, 1) geven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier