Peter Vandewiele wordt de nieuwe voorzitter van BBC Spie Izegem

Rik Delarue (rechts) geeft de fakkel van BBC Spie Izegem door aan de nieuwe voorzitter Peter Vandewiele (links). © CLY
Redactie KW

De Izegemse basketbalclub stelde de nieuwe beheerraad voor.

Wie dacht dat Rik Delarue tijdens de laatste nieuwjaarstoespraak grapte toen hij zei dat de volledige beheerraad een stap terug zou zetten, had het verkeerd voor. Een nieuwe beheerraad werd in het leven geroepen en neemt vanaf 1 januari 2017 de fakkel over. Peter Vandewiele wordt de nieuwe voorzitter. Hij wordt bijgestaan door Bart Desmet als ondervoorzitter en Jurgen Vandecapelle wordt secretaris.

Voorzitter Rik Delarue was trots om zijn opvolgers voor te stellen. BBC Spie Izegem is in de bestuursperiode van Rik gegroeid naar een zeer gewaardeerde West Vlaamse basketclub. Met drie fanionploegen en een landelijke ploeg in alle jeugdreeksen werd Spie Izegem wel degelijk op de kaart gezet. “Het was echter tijd om een stap achteruit te zetten met onze huidige beheerraad. Na 12 jaar van intensief werken was dat gewoon nodig. Ik ben dan ook blij dat we positief nieuws kunnen brengen met vernieuwing. Wel blijven we zeker allemaal verder ook nog actief en zullen proberen de nieuwe mensen zo veel mogelijk met raad en daad bij te staan.”

Referentieclub

Peter Vandewiele uit Oekene wordt de nieuwe voorzitter. “Ik erf een heel goed uitgebouwde club. Graag wil ik er in de toekomst een referentieclub voor midden-West-Vlaanderen van maken. En natuurlijk wordt ook meer dan ooit verder gedacht aan de doorstroming van de jeugd. Ik ben omringd door ervaren mensen en door een enthousiaste groep bestuursleden. Het wordt een uitdaging die ik met beide handen zal grijpen.”

(PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier