Pegasus Oostende pakt twee baskettitelts in schoolsportcompetitie

Als provinciaal kampioen West-Vlaanderen, met de Pegasus Mavericks en de Pegasus Cavaliers, was GO! KA Pegasus Oostende met twee ploegen geplaatst voor de halve finales.

In de halve finale miniemen wonnen de Cavaliers vlot van KA Leuven Redinghof. De ruststand was er 42-21. In de tweede helft werd vlot geroteerd en de partij werd afgefloten met een 81-39 zege. In de finales hadden de Oostendse eerstegraadsleerlingen het in de eerste minuten toch wel moeilijk tegen de Zottegemse collegeboys. Dan vonden ze de oplossing om de Oostvlaamse torens buitenspel te zetten en zo konden ze afstand nemen. Het bleef spannend tot het einde. De kustploeg won verdiend met 62-46, eerste titel binnen.

De Mavericks speelden in hun halve finale tegen de Sint-Martinus Middenschool uit Overijse. Ze wonnen veel duels, scoorden vlot en gingen de rust in met een comfortabele 43-26 voorsprong. In de tweede helft liep de score op tot 88-43.

In de finale tegen Zottegem namen de ‘zèèkapitings’ vlug de wedstrijd in handen. Bij de rust stond het maar 28-36. Pegasus controleerde de tweede helft in blok en scoorde vlot op de counter, eindstand 58-73 en terecht kampioen van Vlaanderen. Een dubbele triomf voor GO! KA Pegasus.