Pauline Van Ooteghem kon na zes maanden hervatten bij K-BT Kortrijk Two

Pauline Van Ooteghem: "Voor volgend seizoen heb ik gevraagd om me bij de eersteprovincialer in te schrijven." © KDK
Redactie KW

De Two van de dames van K-Basketteam Kortrijk heeft een turbulent seizoen bijna achter de rug. Tot en met de testwedstrijd tegen Ronse-Kluisbergen hoopt Pauline Van Ooteghem (21) met de hele club dat ze in tweede landelijke kunnen blijven.

“Aangezien we niet in de landelijke A-reeks konden aantreden, hadden we qua verplaatsingen een lastig seizoen”, opent Pauline Van Ooteghem. “Als de groep dan niet sterk genoeg bleek, was het moeilijk om een hechte ploeg te smeden. Aan de kwaliteiten van de coach lag het moeilijke seizoen dus niet, eerder aan te weinig versterking in het team. Verschillende speelsters haakten af – we blijven maar met vijf speelsters van de originele ploeg over – en coach Hamers werd vervangen door coach Nils Strumane. Daarbovenop is Febe Collie zwanger. Gelukkig zijn heel wat jonge speelsters in de bres gesprongen en dat zal ook in de laatste competitiematch tegen Hasselt gebeuren. Zelfs winst nu zondag kan ons niet redden, aangezien we negatief staan tegenover Mercurius Berchem. Spijtig, maar hadden we één match meer gewonnen, dan waren we al safe. In elk geval zijn we blij dat talentrijke jeugd is bijgesprongen, waardoor we toch nog een paar matchen konden winnen. In tweede landelijke A zakken het nummer dertien en veertien en speelt de twaalfde uit de rangschikking (Ronse-Kluisbergen) tegen ons, de twaalfde in de B-reeks die slechts uit dertien ploegen bestaat. De winnaar mag in landelijke blijven.”

Operatie niet te vermijden

Voor Pauline was het geen plezant seizoen. “Op 8 oktober in de match tegen Houthalen ging mijn schouder uit de kom, met nogal wat schade aan de omliggende spieren en pezen”, vertelt Pauline, een van de regionale verantwoordelijken Kinderopvang bij Felies. “Een operatie was niet te vermijden. Daarna volgde nog een ontsteking, die de revalidatie fel vertraagde. Ik kon slechts na bijna zes maanden, dus eind maart hervatten. Het duurt nog een tijdje vooraleer ik weer op niveau ben, vandaar dat ik wellicht in Hasselt wel zal spelen. Voor de testwedstrijd sta ik graag eventueel mijn plaats af aan beter gerodeerde speelsters. Ik hoop echt dat het de ploeg lukt om te winnen van Ronse-Kluisbergen. We hebben het voordeel dat onze A-ploeg er al twee keer van won dit seizoen. Met die wetenschap vergroten hopelijk onze kansen.”

Jeugdcoach

“Voor volgend seizoen heb ik gevraagd om me bij de eersteprovincialer in te schrijven. Ik heb echter me beschikbaar gesteld om in te springen in tweede landelijke. Hopelijk is de schouderblessure na volgend seizoen helemaal hersteld om dan in topvorm terug te keren naar de landelijke competitie”, besluit Pauline, die de U12B van Kortrijk Sport traint en coacht.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier