Ostend Basketball Academy organiseert Belgium Youth Allstar Games in Oostende

17/03/17 om 16:00 - Bijgewerkt om 15:57

De Ostend Basketball Academy organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 mei in de Koninklijke Stallingen in Oostende de Belgium Youth Allstar Games.

Ostend Basketball Academy organiseert Belgium Youth Allstar Games in Oostende

"Per leeftijdscategorie worden met de deelnemende spelers ploegjes gevormd," stelt Gunther Van Herreweghe, commercieel manager van de Academy. "We voorzien U12 en U14 gemengd, U16 en U18 bij de jongens en U16 en U19 bij de meisjes. Afhankelijk van het aantal ploegen zal er een bepaald aantal wedstrijden gespeeld worden. Bij de Ostend Basketball Academy geven we iedereen kansen en geloven we in elke speler, zodat gelijk wie hieraan kan deelnemen. We zoeken ook coaches, scheidsrechters en vrijwilligers om deze tweedaagse in goede banen te leiden."

"Onze Academy is natuurlijk veel meer dan die tornooien. We zijn al sinds 2009 actief in Oostende en sinds dit jaar is er ook in Roeselare een vaste werking opgestart. Ondertussen hebben we bijna vijftig spelers in onze portefeuille. Zij trainen tijdens het seizoen op zondagmorgen (zie foto) in Oostende of Roeselare. Na het seizoen zijn er op die twee locaties nog eens 15 AfterSeason-trainingen. Tijdens de vakantieperiodes organiseren we telkens ook stages, verspreid over de hele provincie. En eenmaal de competitie afgelopen is, trekken we met onze vaste deelnemers naar tornooien in binnen- en buitenland."

Met internationale topcoach

"Ook tijdens de zomer wordt er intensief gewerkt, zodat je met de perfecte voorbereiding in je club arriveert en klaar bent voor het nieuwe seizoen. Deze zomer starten we ook met EliteBallerskampen, dat zijn stages met topcoaches als Pascal Angillis (Spirou Charleroi), Thomas Huyghe (Washington Wizards) en Joerik Michiels (Elite Athletes). Een must voor elke basketbalspeler. Wij hebben spelers uit de hele provincie die een Basket Pass hebben, maar ook jongens van Falco Gent, Latem-De Pinte en zelfs Bavi Vilvoorde."

"Wie zich inschrijft voor de Belgium Youth Allstar Games krijgt trouwens een pak cadeaus. Niet alleen een schitterende belevenis, een goodie bag en een t-shirt, maar ook 100 euro aan waardebonnen om te besteden aan onze kampen. En voor de MVP per categorie is er een waardebon van 125 euro voor een EliteBallerskamp weggelegd. Vanaf volgend seizoen lanceren we ook de EliteBallers Academy met een internationale topcoach, die een volledig seizoensprogramma voor onze spelers zelf zal geven op stages en kampen. Binnenkort maken we deze samenwerking bekend."

Wie nu voor een Basket Pass kiest, krijgt naast alle bestaande voordelen ook nog twee t-shirts, een Academy bal, een supporterssjaal en een extra kortingsbon cadeau en mag gratis deelnemen aan de Allstar Games.

(BVA)

Info en inschrijvingen op www.byag.be, www.ostendbasketballacademy.be of www.eliteballers.be

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!