Opnieuw een leuke dertiger voor ongeslagen leider BC Oostende

Michael Myers zet zich door voorbij Stijn Stevens. © Foto Bart
Redactie KW

Leuven Bears had woensdag met amper twee puntjes verschil van Charleroi verloren maar zaterdag konden ze Oostende geen strobreed in de weg leggen. Oostende won met 94-63. Deze dertiger is de negentiende opeenvolgende competitiezege van de Zeekapiteins.

Ongeveer 1.000 jeugdspelers woonden het duel tussen BC Oostende en Leuven Bears bij. Zij hadden een ticket gewonnen via een speciale actie tussen Krant van West-Vlaanderen en BCO. Op alle zitjes lagen ook leuke KW-klappers met een poster van de leidersploeg. Kobe Wuyts van de Zedelgemse basketclub verzorgde heel keurig de balopworp tussen Jekiri en Van Zegeren. Leuven Bears miste nog Alihodzic (enkel) en Reid (knie). Bij Oostende maakte Mihailovic zijn heroptreden. De vijf Oostendenaars die geselecteerd waren voor de Belgian Lions, konden aan bondscoach Eddy Casteels, ook coach van Leuven Bears, hun vorm bewijzen. Dat deden Salumu, Mwema, Kesteloot, Lasisi en Lambrecht.

Driepunters waren de eerste korven, eerst van bezoeker Lumpkin, daarna van Oostendenaar Fieler. Na een prachtig block-shot van Djordjevic op Lambot vlamde Fieler van voorbij de driepuntlijn 12-5-cijfers op het bord. Bij 14-7 na zeven minuten vroeg coach Casteels zijn eerste time-out. Meteen daarna verhoogde Salumu aan de vrijworplijn de score tot16-7. Fieler verhoogde met zijn achtste punt tot 18-7 en Casteels had een tweede time-out nodig. In de tiende minuut kraakte Lambot een loepzuivere lay-up. In de volgende actie toonde Myers graag hoe je dit wel moet afronden: 23-9.

In het tweede kwart maakte Mihailovic zijn heroptreden. naast Lasisi, Mwema, Myers en Schwartz. In die elfde minuut bombardeerden Schwartz en Mwema elk uit een andere hoek de Leuvense korf: 29-11. Na 12’31” prikte Mwema al de twintiger (31-11) op het bord. Eddy Casteels had zijn jasje toen al losgemaakt en coachte in shirt met korte mouwen, klaar om zelf in te vallen. Toen hij bij 39-13 zijn ongenoegen aan de refs uitte, hoorde hij een technische fout. Oostendse supporters scandeerden zijn voornaam. Myers, die bij 45-15 voor de eerste dertiger zorgde, dunkte de 54-22-rustscore in de korf. Het verschil in rebounds (23-11) en in assists (17-5) was toen al heel ruim.

Na de rust leidde Gaudoux de Leuvense reactie: 64-38. De Vlaams-Brabanders basketten verdienstelijk mee maar konden uiteraard voor geen enkele spankracht meer zorgen. Aan het halfuur was de winnaar bij 78-47-cijfers gekend. Ook Lambrecht had toen al zijn plaats in het team gekregen. Leuven Bears deed nog verwoede pogingen om de schade tot minder dan een dertiger te beperken. Een 0-8 na 84-52 was daarbij handig. Myers en Lambrecht duwden echter nog door naar 94-63-eindcijfers. Iets later volgde een heerlijke “meet and greet” voor de KW-genodigden met de ongeslagen leiders.

(PR – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier