Oostkamp verliest van Ninane en ziet degradatie wel heel dichtbij komen

Redactie KW

In zijn voorlaatste thuismatch van het seizoen slaagde Oostkamp er niet in om Ninane te verslaan: 70-77. Daardoor blijven de Merels op de voorlaatste plaats hangen en is een 2 op 2 in de resterende wedstrijden nodig voor het behoud.

Vande Walle toonde zijn ploeg het goede voorbeeld en tekende zelf voor 10 punten in het eerste quarter. Bij verschillende aanvallen zag je echter al dat de thuisploeg met te weinig vertrouwen acteerde. In het tweede quarter ging het heel even naar 29-23, maar balverliezen en te veel missers lagen aan de basis van een 0-8 repliek, waardoor er bij de rust nog helemaal geen afscheiding was.

Identiek scenario na de koffie: Oostkamp liep 45-41 uit, maar de bezoekers repliceerden met een 0-7. Ninane, met slechts zeven spelers naar de Valkaart gekomen, gaf geen krimp. Integendeel, waar hun sterspeler Lhoest behoorlijk uit de wedstrijd gehouden werd, kreeg hij met Fasotte (27 punten) een waardige vervanger.

Toen Brylle Kamen ook nog geblesseerd uitviel, werd de Oostkampse reboundkracht danig verminderd en de Waalse bezoekers gebruikten de tijd om hun kleine voorsprong te verdedigen. De thuisploeg vond geen antwoord meer in de slotminuten en moet nu zijn eerstvolgende uitwedstrijd op Antwerp winnen om de degradatie te ontlopen. (MD)

Quarterstanden: 22-19/38-39/56-58/70-77.

Speelden: VANDE WALLE 12, BUYSSE 15, DE MEULEMEESTER 10, BERQUIN C. 13, KAMEN 12, Sercu, Veldeman 3, Berquin R. 5, Macura.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier