Oostkamp verliest nipt van Gembo Borgerhout: 73-78

Kamen en Veldeman luisteren aandachtig naar de onderrichtingen van coach Bruce Minne.
Redactie KW

Terwijl Oostkamp Two een belangrijke kaap nam op weg naar een tweede opeenvolgende titel, blijft het voor de One wachten op één of enkele zeges om weg te geraken uit de degradatiezone. Het zag er nochtans lange tijd goed uit en een stuntzege lonkte, maar andermaal deden de beperkte wisselmogelijkheden de Merels de das om.

Een resem missers en een goede verdediging aan beide kanten zorgde voor een lage tussenstand na het eerste quarter. Vooral Scheirs toonde zich beresterk onder de korf. Het was wachten op de ingevallen Veldeman vooraleer er meer punten opgetekend werden.

Blessure

Toen Sercu halverwege het tweede quarter geblesseerd uitviel, zag het er allesbehalve rooskleurig uit voor de Merels. Toch bleven ze goed meegaan met de runner-up uit de reeks en aan de rust stond het kleinste verschil op het bord. Het leek er op dat de thuisploeg moed putte uit de beperkte wisselmogelijkheden. De Boysere viel echter goed in en bracht zelfs wat meer weerbaarheid in het team.

Oostkamp kreeg zelfs zicht op een stuntzege toen Buysse zijn ploeg naar 62-57 leidde, maar de vermoeidheid en de bijhorende slordigheden slopen in de ploeg (72-74). Met de moed der wanhoop begonnen de Merels aan een slotoffensief, maar uitgerekend uitblinker Buysse liet de inlegger van de aansluiting liggen.

Quarterstanden: 15-14/32-31/57-57/73-78.

Speelden: SERCU, BUYSSE 21, DE MEULEMEESTER 14, BERQUIN C. 4, SCHEIRS 15, Veldeman 12, Kamen 3, De Boysere 4.

(MD – foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier