Oostkamp pakt eerste zege

Renzy Berquin. (Foto Bart) © VDB

Na drie verliesmatchen is de kop eraf voor de Oostkampse Merels.

Tegen Sint-Niklaas holden ze een helft lang achter de feiten aan, maar daarna toonde de thuisploeg wat het in zijn mars heeft. 93-86 werd het uiteindelijk, maar belangrijker is dat de nul van het bord geveegd werd.

Oostkamp was niet erg wakker (4-10) en achtervolgde vanaf de eerste minuut. Buysse deelde enkele assists uit, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Ook het begin van het tweede quarter verliep allesbehalve naar wens (25-37). Tegen de aalvlugge en strak verdedigende bezoekers was het wachten op enkele luchtaanvallen van Maelegheer. Zelfs met versterking van Scheirs en Veldeman bleef het reboundresultaat onder de verwachtingen. De Oostkampse defense sloot onvoldoende en het bleef wroeten en werken tot aan het rustsignaal vooraleer De Merels aanpikten.

Sterke koffie

Coach Minne moet straffe koffie geschonken hebben, want de thuisploeg kwam met een totaal andere gedaante uit de kleedkamer: feller in verdediging en sneller in de aanval. Scheirs pakte nu wel de ene rebound na de andere en 4 opeenvolgende fast breaks volstonden om de leiding over te nemen. De Meulemeester was een tijdje ongrijpbaar en Renzy Berquin mocht eerst de tienpuntenkloof vastleggen en kort daarna met zijn vijfde bom ook de maximale voorsprong: 88-69. In de slotminuten keerde de spanning nog even terug na een 3-17, tot Simon Buysse het eindresultaat vastlegde.

Quarterstanden: 21-25/41-47/67-61/93-86.

Speelden: SERCU 2, BUYSSE 17, DE MEULEMEESTER 17, R. BERQUIN 25, SCHEIRS 11, Vande Walle 6, Veldeman 5, Maelegheer 10.