Oostkamp neemt afscheid van coach Bruce Minne na dit seizoen

De coach in actie. © MD
Redactie KW

Na drie jaar neemt coach Bruce Minne na dit seizoen afscheid van de Merels. Met Wim Meiresonne keert een oude bekende terug als opvolger.

Een grote verrassing was het voor de verschillende partijen niet meer, maar de uiteindelijke beslissing was niet gemakkelijk. “We hebben lang getwijfeld en er lange tijd over vergaderd, maar uiteindelijk beslisten we om de samenwerking niet meer te verlengen, wat ook de afloop van dit seizoen is”, licht Serge Carton de beslissing toe. “Kampioen worden zal wellicht moeilijk zijn, maar via de eindronde willen we alsnog naar tweede nationale promoveren.”

Meiresonne in

Ook Bruce Minne zelf was niet al te verrast: “Na de wedstrijd van zaterdagavond tegen Loyers was er een afspraak gepland met de clubleiders, die me meedeelden dat de samenwerking na drie jaar eindigt. Jammer, want enerzijds blijven er in de regio niet veel mogelijkheden over om op hetzelfde niveau te coachen en anderzijds heb ik het gevoel dat dit verhaal niet tot het einde geschreven kan worden. Soms hangt het ook van details af. Vorig jaar begonnen we met een 3 op 6, nadat we eerder verrassend gepromoveerd waren. Maar toen bleef de pech maar toeslaan.”

Ondertussen bleef het Oostkampse bestuur niet bij de pakken zitten. “We zien dat Gerrit Major, die momenteel onze Two coacht, heel wat in zijn mars heeft. Momenteel is het echter te vroeg om hem op dit niveau aan het werk te zetten. Maar hij blijft in de wachtkamer en voor de komende drie jaar sloten we een akkoord met Wim Meiresonne, die hier een tiental jaar geleden al aan de slag was.”

Meubelstuk

Met de komst van de nieuwe coach is het niet uitgesloten dat ook de spelerskern serieuze veranderingen ondergaat. Over Niels Hofmans bestaat normaal gezien de minste twijfel, want hij ligt nog een jaar onder contract. Maar een verrassende vertrekker is alvast Jeroen Sercu, die na éénentwintig jaar (en voorlopig zijn hele basketbalcarrière) naar Racing Brugge trekt.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier