Oostende wint zonder problemen in Hasselt

© VDB

Ook in deze heruitgave van de bekerfinale was BC Telenet Oostende een maatje te sterk voor Limburg United, dat nochtans zijn acht vorige competitiematchen gewonnen had. De leiders wonnen vrijdagavond in De Alverberg te Hasselt met 57-78.

Kesteloot en Gillet openden de score (0-4), Tuttle en Jansen antwoordden (5-4). Daarna walsten de Oostendenaars over hun tegenstanders: van 5-13 over 7-18 tot 8-24. Katic (9), Kesteloot (8), Gillet (7) en Boukichou (2) verzorgden de Oostendse productie in het openingskwart dat bij 10-26 eindigde. In de negende minuut gleed Walden, die amper anderhalve minuut voordien was ingevallen, bij een reboundduel uit. De guard viel met zijn kaak op de knie van Desiron en bleef half groggy liggen. Kinesist Jos Desmet begeleidde hem naar de kleedkamer.

Vroeg in het tweede kwart was er en opstootje tussen Mukubu en Keselj. Na een kopstoot van Mukubu sloeg Keselj hem met de hand. Ref Krehic aarzelde niet en sloot beiden uit. In de kleedkamergang wou een agressieve Mukubu de Oostendse Serviër opnieuw te lijf gaan maar medewerkers van beide clubs hielden hem, niet zonder moeite, in bedwang.

De Limburgers vonden nieuwe energie en naderden tot op tien eenheden. Newbill en Gillet hielden een dozijn punten voorsprong (32-44) aan de rust over. Op een dominerende Katic hadden de Limburgers toen al negen fouten begaan!

Limburg United verliet de kleedkamer met veel goede bedoelingen maar Newbill, die het derde kwart met een bom opende, smeerde de thuisploeg na 24 minuten met een nieuwe driepunter al een twintiger (36-57) aan. Katic dikte het verschil snel aan tot zelfs 23 eenheden: 36-59. In het vierde wedstrijdschuifje driepunterden Djordjevic en Gillet hun ploeg naar een vernederende voorsprong van dertig punten: 43-73. Pas in de 36ste minuut duldde de Oostendse defensie dat Desiron de kaap van vijftig puntjes (51-73) voor de thuisploeg rondde.