Oostende wint van Limburg United na flauwe wedstrijd

Dominique Archie was de uitblinker in het openingskwart. © BELGA

Na een matte wedstrijd heeft Oostende in een pittige slotfase het laken naar zich toegetrokken. De leiders wonnen met 82-75 van Limburg United.

Met 12 punten aan 75% en 3 rebounds was Archie de grote meneer van het openingskwart. Hij stuurde de kustploeg naar een 21-15-voorsprong. De Limburgers knalden snel drie bommen binnen maar ze lieten wel hun vier vrijworpen onbenut. Boukichou en Salumu verbreedden de voorsprong tot 34-23 na 15′. Met tien punten van Love kwam Limburg United aan 36-34 dichterbij maar bommen van Gibson en Gillet gaven Oostende een 42-38-voorsprong halfweg de match.

In het derde kwart denderde Oostende snel naar 53-40. Toen de Limburgers naderden tot 57-53, diepten Djordjevic en Serron met bommen het verschil uit tot 63-55.

Evenwicht

Na 33 minuten bracht Stewart in een 0-8-rush de score helemaal in evenwicht: 67-67. Beide teams gaven mekaar geen duimbreed toe. Op 47 seconden van de buzzer snoepte Serron een pass van Kidd naar Donkor af. Serron scoorde 77-74. Een bom van Buza en een dunk van Boukichou beslisten de match.

Dinsdag vangt Oostende de playoffs aan met een kwartfinale thuis tegen Luik.