Oostende wint met vier punten verschil in de Spiroudôme

BC Telenet Oostende versloeg concurrent Spirou Charleroi en blijft bovenaan het klassement. © BELGAIMAGE
Redactie KW

In de Spiroudôme heeft BC Telenet Oostende een belangrijke 55-59-zege behaald tegen Spirou Charleroi. De Zeekapiteins versterken hun koppositie.

Het was uitkijken hoe Oostende de match zou aanpakken zonder zijn generaal Dusan Djordjevic die daags voordien aan de meniscus geopereerd was. Serron opende de score (0-2) en Charleroi bouwde de eerste voorsprong uit: 12-8. Oostende won het eerste kwart met 19-21. De kustploeg leidde via 22-31 een 24-34 aan de rust met 30-36. Na een halfuur bleef die voorsprong van zes punten behouden. Via 34-43 en 40-50 werd het 46-52. In het vierde kwart lag de focus nog meer op de defensie. Charleroi haalde het daarin met 9-7 maar dat was onvoldoende voor de winst. Charleroi was tot 51-52 genaderd maar een bom van Gillet gaf Oostende nieuwe ademruimte. Met vier vrijworpen legde Gibson de eindstand vast.

Kyle Gibson was met 17 punten, 8 rebounds, 10 uitgelokte fouten en 1 assist de blikvanger van de kustploeg. Met 10 rebounds en 5 assists viel Niels Marnegrave in de statistieken op. Dominique Archie maakte na zijn schouderblessure zijn heroptreden. Nedim Buza, Alexander Marelja en Tim Lambrecht speelden niet mee.

Oostende telt nu een reeks van acht opeenvolgende competitiezeges. Met een 8-1-balans blijven de Zeekapiteins op de eerste plaats. Charleroi (6-2) prijkt op de tweede stek.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier