Oostende wint heenmatch kwartfinales met tien punten verschil

© BELGA
Redactie KW

De kustploeg trekt zondag met een mooie bonus naar Bergen om er een ticket voor de halve finale van de Beker van België af te dwingen.

In deze heenmatch van de kwartfinales kon Salumu niet aantreden. Hij had last van een lichte voetblessure die hem wellicht ook tijdens de terugwedstrijd op de bank houdt. Kesteloot opende de score, waarna Mann zes punten op rij aantekende. Na 11-13 nam Oostende via Newbill bij 20-14 een eerste keer afstand, maar Mann bracht zijn team terug: 23-21. Oostende sprintte naar 29-23 maar Mann zorgde met zijn zestiende punt, een tweede bom, in de vijftiende minuut voor de aansluitingstreffer: 31-30. Vrijworpen van Kuridza, Walden en Mwema gingen een bom van Keselj vooraf: meteen een eerste bonus van tien punten: 40-30. Djordjevic, Keselj en Walden duwden door naar een 46-31-rustscore. Oostende zette een 15-1-tussensprint in het tweede deel van het tweede kwart neer! Een combinatie van de scherpere Oostendse defensie en de vermoeidheid en geforceerde shots bij de bezoekers.

Bommen van Gillet en Mwema, allebei vanop de linkervleugel, vergrootten de kloof naar 58-40 halverwege het derde quarter. Maar Bosco, Olah en Gorgemans knaagden aan die achterstand tot 66-59 met nog zeven minuten op de klok. Uiteindelijk verscheen een verschil van tien punten (80-70) als eindstand. Jean-Marc Mwema (14 punten , 9 rebounds) was één van de Oostendse smaakmakers. Zondagnamiddag volgt de return in Bergen.

(PR – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier