Oostende wint belangrijke FIBA-match in Varese

Woensdagavond behaalde Oostende een 79-83-overwinning bij de Italiaanse traditieclub Varese. Het was de eerste speeldag in de splinternieuwe FIBA Europe Cup, een continentale clubcompetitie met 56 teams uit 31 landen.

Na de openingskorf van Gibson namen de Italianen snel de controle over de wedstrijd over: 12-7 en 19-15. Met een korf van opnieuw Gibson sloot Oostende winnend het eerste kwart af: 20-21. Gillet en Salumu driepunterden hun team naar 22-30. Toen beseften de roodwitten dat zij ook over een afstandswapen beschikten. Davies, Cavaliero, Varanauskas en Ukic knalden de thuisploeg opnieuw in winnende positie: 38-35 en 41-37.

Na de rust (43-41) beukten de Italianen snel naar 54-44 door. Na 61-53 knaagden Salumu (22 punten aan 80 %) en co korf per korf aan de achterstand. Gillet bracht de bezoekers bij 68-69 aan de leiding. Met vijf Belgen tussen de lijnen dikte een reboundsterk Oostende het verschil aan tot vijf eenheden: 71-76. In de slotfase bewaarde Djordjevic de controle en legde hij aan de vrijworplijn de eindstand vast.

De opstelling:

OOSTENDE: (29 op 52 waarvan 8 op 17 driepunters, 17 op 23 vrijworpen, 21 fouten) SERRON 4-5, BOUKICHOU 5-6, DJORDJEVIC 2-2, ARCHIE 2-0, GIBSON 6-0, Buza 0-0, Marnegrave 2-4, Gillet 9-6, Salumu 6-16, Katic 5-6.

KWARTS: 20-21, 23-20, 20-17, 16-25.