Oostende verliest nipt van vice-landskampioen uit Estland

Op het tornooi van het Engelse Newcastle Eagles heeft BC Telenet Oostende zijn halve finale tegen de Estse vice-kampioen Tartu Rock met 79-78 verloren. Aan de rust keken de Oostendenaars tegen een 42-33-achterstand aan.

Coach Gjergja plaatste in zijn basis de nieuwkomers Walden, Newbill, Kuridza en Kotrulja naast de ervaren Katic. Na een goede start bleef de score tot 19-18 in evenwicht met het fysiek sterke Tartu, deelnemer aan de kwalificatieronde van de Basketball Champions League.

Ondanks de afwezigheid van vier internationals (Salumu, Boukichou, Kesteloot en Buza) en de geblesseerde Gillet roteerde coach Gjergja maximaal met zijn manschappen. Defensief liep het soms wat stroef en kregen de kustjongens het steeds moeilijker om gelijke tred te houden. Dat leidde tot een 42-33-achterstand aan de rust.

Heel even op voorsprong

In het derde kwart toonde Oostende meteen veerkracht. Djordjevic stuurde, Kuridza bracht présence in de raket en Walden zorgde voor punten. Via 62-57 speelde BCO zich opnieuw in het zog van Tartu. Lambrecht shotte op een kleine minuut voor de buzzer zelfs zijn team op voorsprong: 77-78. Oostende benutte de resterende kansen niet en Tartu greep de zege met één beslissende korf: 79-78.

De Oostendse punten: Lambrecht 6, Walden 19, Hemeleers 2, Kotrulja 0, Katic 10, Djordjevic 12, Jagodic Kuridza 16, Kohajda 1, Newbill 12.