Oostende sneuvelt na verlenging in Charleroi

Titelverdediger Telenet Oostende liep op de eerste speeldag in Charleroi een 75-69-nederlaag op na één verlenging.

Het compleet vernieuwde Charleroi van coach Jacques Stas opende het best (15-11) maar hield aan de rust nog één punt (28-27) voorsprong over. Na een sterk derde kwart leidde Oostende met 45-49. Uiteindelijk hielden beide titelkandidaten mekaar tijdens de reguliere speeltijd in evenwicht. Na veertig minuten wees het scorebord 64-64 aan. In de verlenging gingen de titelverdedigers compleet kopje-onder. Charleroi haalde het dankzij een 11-5-rush met 75-69.

Woensdag volgt de tweede speeldag. Dan ontvangen ze de Zeekapiteins Limburg United die op de eerste speeldag verrassend met 85-67 wonnen van Bergen.

De Oostendse punten kwamen op naam van Prince (11), Wilkinson (13), Echenique (16), Djordjevic (2), Serron (8), Gillet (3), Ponitka (9), Berggren (2) en Muya (5).