Oostende onderuit na hevig vierde kwart in Aalst

© VDB

Na een knappe reeks overwinningen in drie verschillende competities, incasseerde leider BC Telenet Oostende een 84-69-nederlaag bij Aalst.

In het Forum van Aalst had Oostende het stuur tijdens het openingskwart in handen: 13-21. Salumu opende de score. Djordjevic, Katic en Gillet duwden van 4-5 naar 4-15. Met vier punten op rij verhoogde Boukichou het verschil vroeg in het tweede kwart naar 13-25.

Meteen na de rust (37-39) bracht Tofi beide teams op gelijke hoogte: 39-39. Geukens driepunterde naar 42-39. Na het halfuur (60-58) beukten de Okapi’s met een verschroeiende 14-0 in zes minuten naar beslissende 74-58-cijfers. Met een bom legde Kotrulja de 84-69-eindstand vast.

Djordjevic had de beste computerevaluatie bij Oostende. De kapitein was goed voor 8 punten, 7 rebounds en 5 assists. Gillet scoorde 11 punten waarvan 3 op 4 bommen naast 2 op 2 vrijworpen. Hij haalde ook 4 rebounds neer. Katic (5 op 8 tweepunters en 0 op 2 vrijworpen) en Boukichou (4 op 5 tweepunters en 2 op 2 vrijworpen) waren allebei goed voor 10 punten en 2 rebounds. Kuridza was er niet bij. De jonge Kroaat Kotrulja scoorde één bom in twee minuten.